Szukaj znanych osób

Olivia de Havilland

Olivia de Havilland

Data urodzenia: 01 lipca 1916 r.

Kategoria: Aktorki

Liczba wyświetleń: 1809
Ocena: brak ocen

Filmografia

  • 1935 Sen nocy letniej (Midsummer Night's Dream, A)
  • 1935 Kapitan Blood (Captain Blood)
  • 1935 Irish in Us
  • 1935 Alibi Ike
  • 1936 Szarża lekkiej brygady (The Charge of the Light Brigade)
  • 1936 Anthony Adverse
  • 1937 Great Garrick
  • 1937 Call It a Day
  • 1937 It's Love I'm After
  • 1938 Przygody Robin Hooda (Adventures of Robin Hood, The) jako Lady Marian Fitzwalter
  • 1938 Four's a Crowd
  • 1938 Hard to Get
  • 1938 Złoto jest tam, gdzie go szukasz (Gold Is Where You Find It) jako Serena Ferris
  • 1939 Przeminęło z wiatrem (Gone with the Wind) jako Melanie Hamilton Wilkes
  • 1939 Dodge City
  • 1939 Day at Santa Anita
  • 1939 Prywatne życie Elżbiety i Essexa (Private Lives of Elizabeth and Essex, The) jako Lady Penelope Gray
  • 1940 Szlak do Santa Fe (Santa Fe Trail)
  • 1940 Raffles
  • 1940 My Love Came Back
  • 1941 Hold Back the Dawn jako Emmy Brown
  • 1941 Rudowłosa (The Strawberry Blonde)
  • 1941 Umarli w butach (They Died with Their Boots On) jako Elizabeth 'Libby' Bacon Custer
  • 1942 Male Animal
  • 1942 Takie nasze życie (In This Our Life)
  • 1943 Księżniczka O'Rourke (Princess O'Rourke) jako Księżniczka Maria
  • 1943 Guwernantka (Government Girl) jako Elizabeth 'Smokey' Allard
  • 1943 Show Business at War
  • 1943 Thank Your Lucky Stars
  • 1946 Mroczne zwierciadło (Dark Mirror, The)
  • 1946 Well-Groomed Bride, The jako Margie Dawson
  • 1946 Devotion jako Charlotte Bronte
  • 1946 Najtrwalsza miłość (To Each His Own) jako Miss Josephine Norris
  • 1948 Siedlisko węży (Snake Pit, The) jako Virginia Stuart Cunningham
  • 1949 Dziedziczka (Heiress, The) jako Catherine Sloper
  • 1952 Moja kuzynka Rachela (My Cousin Rachel) jako Rachel
  • 1955 Not as a Stranger
  • 1955 That Lady
  • 1956 Córka ambasadora (Ambassador's Daughter, The) jako Joan Fisk
  • 1958 Proud Rebel
  • 1959 Libel
  • 1962 Light in the Piazza
  • 1964 Kobieta w klatce (Lady in a Cage) jako pani Hilyard
  • 1964 Hush... Hush, Sweet Charlotte jako Miriam Deering
  • 1966 Noon Wine
  • 1970 Awanturnicy (Adventurers, The) jako Deborah Hadley
  • 1972 Screaming Woman
  • 1972 Papież Joanna (Pope Joan) jako Matka Przełożona
  • 1977 Port lotniczy 1977 (Airport '77) jako Emily Livingston
  • 1978 Rój (Swarm, The) jako Maureen Schuster
  • 1979 Piąty muszkieter (Fifth Musketeer, The) jako Krlowa Matka
  • 1979 Korzenie: Następne pokolenia (Roots: The Next Generations) jako Pani Warner
  • 1982 Królewski romans Karola i Diany (Royal Romance of Charles and Diana, The) jako Królowa Matka
  • 1982 Murder Is Easy
  • 1983 Bette Davis - A Basically Benevolent Volcano
  • 1986 Północ - Południe, księga II (North and South II) jako pani Neal
  • 1986 Anastazja: Tajemnica Anny (Anastasia: The Mystery of Anna) jako cesarzowa Maria
  • 1988 Kobieta, którą kochał (Woman He Loved, The) jako Ciotka Bessie
źródło: wikipedia, licencja GNU FDL, autorzy