Szukaj znanych osób

Ornella Muti

Kategoria: Aktorki

Liczba wyświetleń: 1021
Ocena: brak ocen

Filmografia

  • 1970 Romans ludowy (La Moglie piu bella)
  • 1973 Druga twarz ojca chrzestnego (L' Altra faccia del padrino)
  • 1974 Romans jakich wiele (Romanzo popolare)
  • 1975 Leonor
  • 1976 Ostatnia kobieta (La Dernière femme)
  • 1976 Agnieszka wyrusza na śmierć (L' Agnese va a morire)
  • 1976 Dziewictwo (Come una rosa al naso)
  • 1977 Komnata biskupa (La Stanza del vescovo)
  • 1977 Nowe potwory (I Nuovi mostri)
  • 1977 Śmierć człowieka skorumpowanego (Mort d'un pourri)
  • 1978 Pierwsza miłość (Primo amore)
  • 1979 Życie jest piękne (La Vita e bella)
  • 1980 Flash Gordon
  • 1982 Miłość i pieniądze (Love and Money)
  • 1982 Bonnie i Clyde we włoskim stylu (Bonnie e Clyde all'italiana)
  • 1982 Historia zwykłego szaleństwa (Storie di ordinaria follia)
  • 1983 Dziewczyna z Triestu (La Ragazza di Trieste)
  • 1984 Przyszłość jest kobietą (Il Futuro e donna)
  • 1984 Miłość Swanna (Un amour de Swann)
  • 1986 Wielkie magazyny (Grandi magazzini)
  • 1987 Ja i moja siostra (Io e mia sorella)
  • 1987 Casanova
  • 1987 Kronika zapowiedzianej śmierci (Cronaca di una morte annunciata)
  • 1988 Kodeks prywatny (Codice privato)
  • 1989 Król Neapolu ('O re)
  • 1989 Byle do wiosny (Wait Until Spring, Bandini)
  • 1990 Wieczór u Alicji (Stasera a casa di Alice)
  • 1991 Sezon gigantów (A Season of Giants)
  • 1991 Hrabia Max (Il Conte Max)
  • 1991 Kapitan Fracasse (Il Viaggio di Capitan Fracassa)
  • 1991 Oskar (Oscar)
  • 1992 Była sobie zbrodnia (Once Upon a Crime...)
  • 1997 Kocha, lubi, zdradza... (Pour rire!)
  • 1998 Wdowy (Widows - Erst die Ehe, dann das Vergnügen)
  • 1998 Hrabia Monte Christo (Le Comte de Monte Cristo)
  • 1998 Nieznajomy ze Strasburga (L' Inconnu de Strasbourg)
  • 1999 Estera (Esther)
  • 1999 Nieustraszony (The Unscarred)
  • 2000 Wielki świat (Jet Set)
  • 2001 Ostatnia misja (The Last Run)
  • 2001 Hotel
  • 2001 Jutro (Domani)
  • 2002 Po życiu (Apres la vie)
  • 2002 Zbieg (Cavale)
  • 2002 Wspaniała para (Un couple epatant)
  • 2003 Mężczyźni i kobiety, miłość i kłamstwa (Uomini & donne, amori & bugie)
  • 2004 Randka w ciemno (Di que si)
  • 2006 Opaleni - przyjaciele na całe życie (Bronzés 3 - amis pour la vie, Les)
źródło: wikipedia, licencja GNU FDL, autorzy