Szukaj znanych osób

Piotr Baron

Piotr Baron

Kategoria: Muzycy

Liczba wyświetleń: 3849
Ocena: brak ocen

Nagrody

W uznaniu swojej pozycji i zasług Piotr Baron został reprezentantem (endorserem) firm „Henri Selmer Paris” (od 2000), „SD Systems Microphones” (od 2001) i „Vandoren Paris” (od 2004).

Nominowany dwukrotnie do nagrody Fryderyk jako jazzowy muzyk roku 2000 i 2004, nominację w kategorii jazzowa płyta roku otrzymała także płyta Piotra Barona - Bogurodzica (2000)

Wybrana dyskografia

  • Take One (1995)
  • Tango (1996)
  • Blue Rain (1997)
  • Bogurodzica (2000)
  • Reference (2004)
  • Salve Regina (2007)

Linki zewnętrzne

źródło: wikipedia, licencja GNU FDL, autorzy