Szukaj znanych osób

Quentin Tarantino

Quentin Tarantino

Data urodzenia: 27 marca 1963 r.

Kategoria: Aktorzy Reżyserzy

Liczba wyświetleń: 3731
Ocena: liczba gł.: 2

Filmografia

Reżyseria

  • 1987: My Best Friend’s Birthday
  • 1992: Wściekłe psy (Reservoir Dogs)
  • 1994: Pulp Fiction
  • 1995: Cztery pokoje (Four Rooms) – historia Człowiek z Hollywoodu (The Man from Hollywood)
  • 1995: epizod serialu Ostry dyżur zatytułowany Motherhood
  • 1997: Jackie Brown
  • 2003: Kill Bill Vol. 1 (Kill Bill Vol. 1)
  • 2004: Kill Bill Vol. 2 (Kill Bill Vol. 2)
  • 2005: Sin City – Miasto Grzechu - jako 'special guest director'
  • 2005: CSI:Crime Scene Investigation - odcinek "Grave Danger"
  • 2007: Grindhouse
  • 2009: Inglorious Bastards

Scenariusz

  • 1987: My Best Friend’s Birthday
  • 1992: Wściekłe psy (Reservoir Dogs)
  • 1993: Prawdziwy romans (True Romance)
  • 1994: Pulp Fiction
  • 1994: Urodzeni mordercy (Natural Born Killers)
  • 1994: It’s a Pat
  • 1995: Cztery pokoje (Four Rooms)
  • 1996: Mokra robota (Curdled)
  • 1996: Od zmierzchu do świtu (From Dusk Till Dawn)
  • 1997: Jackie Brown
  • 2003: Kill Bill (Kill Bill Vol. 1)
  • 2004: Kill Bill 2 (Kill Bill Vol. 2)
  • 2007: Grindhouse
  • 2009: Inglorious Bastards
źródło: wikipedia, licencja GNU FDL, autorzy