Szukaj znanych osób

Raoul Bova

Kategoria: Aktorzy Modele

Liczba wyświetleń: 3366
Ocena: liczba gł.: 1

Wybrana Filmografia

filmy kinowe

  • 2004: Obcy kontra Predator (AVP: Alien Vs. Predator) jako Sebastian Wells
  • 2003: Pod słońcem Toskanii (Under the Tuscan Sun) jako Marcello
  • 2003: Okna (La Finestra di fronte) jako Lorenzo
  • 2002: Słodka Zemsta (Avenging Angelo) jako Marcello
  • 1999: Terra bruciata jako Francesco Loreano/Tom Grasso
  • 1996: Granica (La Frontiera) jako Emidio Orlich
  • 1996: Wilczyca (La Lupa) jako Nanni Lasca
  • 1996: Wielki boss (Il Sindaco) jako Eddy
  • 1995: Palermo Mediolan pod eskortą – bilet w jedną stronę (Palermo Milano solo andata) jako Nino Di Venanzio
  • 1993: Piękna księżniczka (Piccolo grande amore) jako Marco
  • 1992: Kiedy byliśmy stłumieni (Quando eravamo repressi)

filmy TV

  • 2005: Karol – Człowiek, który został papieżem (Karol, un uomo diventato papa) jako Tomasz Zaleski
  • 2004: Ultimo, czyli Ostatni 3 (Ultimo 3) jako Roberto di Stefano "Ultimo"
  • 2002: Franciszek z Asyżu (Francesco) jako Franciszek z Asyżu
  • 2001: Madame de... jako Vittorio
  • 2001: Francesca i Nunziata (Francesca e Nunziata) jako Federico Montorsi
  • 1998: Ultimo, czyli Ostatni (Ultimo) jako Roberto di Stefano "Ultimo"
  • 1992: Włoska historia (Una Storia italiana) jako Giuseppe Abbagnale

seriale TV

  • 2006: What About Brian jako Angelo
  • 1998: Ośmiornica 9 (La Piovra 9 – Il patto) jako Kapitan Carlo Arcuti
  • 1997: Ośmiornica 8 (La Piovra 8 – Lo scandalo) jako Kapitan Carlo Arcuti
  • 1994: Ośmiornica 7 (La Piovra 7) jako Komisarz Gianni Breda
źródło: wikipedia, licencja GNU FDL, autorzy