Szukaj znanych osób

Sarah McLachlan

Sarah McLachlan

Data urodzenia: 28 stycznia 1968 r.

Kategoria: Piosenkarki

Liczba wyświetleń: 841
Ocena: liczba gł.: 1

Sarah McLachlan (ur. 28 stycznia 1968 roku w Halifax, Nowa Szkocja, Kanada) - kanadyjska piosenkarka, pianistka i kompozytorka.

W roku 2005 wzięła udział w koncercie Live 8 w USA.

Dyskografia

Albumy

  • Touch (1989)
  • Solace (1991)
  • Fumbling Towards Ecstasy (1993)
  • The Freedom Sessions (1995)
  • Surfacing (1997)
  • Mirrorball (1999)
  • Remixed (2001)
  • Afterglow (2003)
  • Bloom Remix Album (2005)
  • Wintersong (2006)

Single

  • 1988 Vox
  • 1990 Steaming
  • 1991 The Path of Thorns (Terms)
  • 1991 Into the Fire
  • 1992 Drawn To the Rhythm
  • 1993 Possession
  • 1994 Hold On
  • 1994 Good Enough
  • 1995 I Will Remember You
  • 1997 Building a Mystery
  • 1998 Sweet Surrender
  • 1998 Adia
  • 1999 Angel
  • 1999 I Will Remember You (live)
  • 2000 I Love You
  • 2000 Silence (Delerium featuring Sarah McLachlan)
  • 2002 Don't Let Go (z Bryanem Adamsem)
  • 2003 Fallen
  • 2003 God Rest Ye Merry Gentlemen (Barenaked Ladies and Sarah McLachlan)
  • 2004 Stupid
  • 2004 World On Fire
  • 2004 Silence 2004 (Delerium featuring Sarah McLachlan)
  • 2005 Push (live)
  • 2005 Pills (The Perishers featuring Sarah McLachlan)
  • 2005 Time After Time (Cyndi Lauper featuring Sarah McLachlan)
  • 2005 Water's Edge (Cyndi Lauper featuring Sarah McLachlan)
  • 2006 Just Like Me (DMC featuring Sarah McLachlan)
  • 2006 Noël (Dash Berlin remix)
źródło: wikipedia, licencja GNU FDL, autorzy