Szukaj znanych osób

Sophie Marceau

Kategoria: Aktorki Aktorzy

Liczba wyświetleń: 1283
Ocena: brak ocen

Wybrana filmografia

  • 1980 - Prywatka jako Vic
  • 1982 - Prywatka 2 jako Vic
  • 1984 - Fort Saganne jako Madeleine de Saint-Ilette
  • 1985 - Narwana miłość jako Mary
  • 1985 - Policja jako Noria
  • 1986 - Zejście do piekieł jako Lola
  • 1988 - Studentka jako Valentine
  • 1989 - Moje noce są piękniejsze niż wasze dni jako Blanche
  • 1990 - Pacific Palisades jako Bernardette
  • 1990 - Błękitna nuta jako Solange
  • 1993 - Fanfan jako Fanfan
  • 1994 - Córka d'Artagnana jako Eloise
  • 1995 - Waleczne serce jako księżniczka Izabela
  • 1997 - Markiza
  • 1997 - Anna Karenina jako Anna Karenina
  • 1999 - Sen nocy letniej
  • 1999 - Zagubione znalezione jako Lila Dubois
  • 1999 - Świat to za mało jako Elektra King
  • 2000 - Wierność jako Clelia
  • 2001 - Belfegor - upiór Luwru
  • 2003 - Alex i Emma jako Polina
  • 2003 - Zostaję! jako Marie-Dominique
  • 2004 - À ce soir jako Nelly
  • 2005 - Anthony Zimmer jako Chiara Manzoni
źródło: wikipedia, licencja GNU FDL, autorzy