Szukaj znanych osób

Steve Hackett

Kategoria: Muzycy

Liczba wyświetleń: 689
Ocena: brak ocen

Steve Hackett w Warszawie, 2006
Steve Hackett w Warszawie, 2006

Steve Hackett (ur. 12 lutego 1950 w Londynie) – angielski gitarzysta rockowy, znany m.in. z występów z grupami Genesis i GTR oraz z kariery solowej.

Solowa dyskografia Steve Hacketta

  • 1975 Voyage of the Acolyte
  • 1978 Please Don't Touch
  • 1979 Spectral Mornings
  • 1980 Defector
  • 1981 Live
  • 1981 Cured
  • 1982 Higly Strung
  • 1983 Bay of Kings
  • 1984 Till We Have Faces
  • 1988 Momentum
  • 1992 Time Lapse
  • 1994 Unauthorized Biography
  • 1994 Guitar Noire
  • 1995 There Are Many Sides to the Night
  • 1995 Blues with Feelings
  • 1997 A Midsummer Night's Dream
  • 1997 Wachers of the Skies: Genesis Revisited
  • 1999 Darktown
  • 1999 Tokyo Tapes
  • 2000 Sketches of Satie
  • 2001 Feedback '86
  • 2001 Live Archive 70, 80, 90's (4CD Box)
  • 2002 The Genesis Files
  • 2003 To Watch the Storm
  • 2003 Somewhere In South America...Live In Buenos Aires
  • 2004 Live Archive 04 (Live In Budapest 2004)
  • 2006 Wild Orchids

Linki zewnętrzne

Commons


źródło: wikipedia, licencja GNU FDL, autorzy