Szukaj znanych osób

Sylvester Stallone

Sylvester Stallone

Data urodzenia: 06 lipca 1946 r.

Kategoria: Aktorzy

Liczba wyświetleń: 1208
Ocena: liczba gł.: 2

Filmografia

  • 2006
    • Rocky Balboa jako Rocky Balboa
  • 2005
    • Las Vegas - To Protect and Serve Manicotti jako Frank
    • Las Vegas - When You Got to Go, You Got to Go jako Frank
  • 2003
    • Taxi 3 jako pierwszy pasażer
    • Mali agenci 3D: Trójwymiarowy odjazd (Spy Kids 3-D: Game Over) jako Toymaker
    • Pokerzyści (Shade) jako Dean The Dean Stevens
  • 2002
    • Liberty's Kids: Est. 1776 jako głos Paula Revere'a
    • Słodka zemsta (Avenging Angelo) jako Frankie Delano
    • D-Tox jako Jake Malloy
  • 2001
    • Wyścig (Driven) jako Joe Tanto
  • 2000
    • Get Carter jako Jack Carter
  • 1998
    • Mrówka Z (Antz) jako głos Weavera
  • 1997
    • Cop Land jako Freddy Heflin
    • An Alan Smithee Film: Burn Hollywood Burn
    • Saturday Night Live
    • The Good Life
  • 1996
    • Daylight jako Kit Latura
  • 1995
    • Zabójcy (Assassins) jako Robert Rath
  • 1994
    • The Specialist jako Ray Quick
    • Sędzia Dredd (Judge Dredd) jako Judge Joseph Dredd
  • 1993
    • Na krawędzi (Cliffhanger) jako Gabe Walker
    • Człowiek-Demolka (Demolition Man) jako John Spartan
  • 1992
    • Stop! Or My Mom Will Shoot jako Joe Bomowski
  • 1991
    • Oscar jako Angelo Snaps Provolone
  • 1990
    • Rocky V jako Rocky Balboa
    • A Man Called... Rainbo w podwójnej roli jako Jim Ramroc i Jim Rainbo
  • 1989
    • Tango i Cash jako Raymond Ray Tango
    • Lock Up jako Frank Leone
  • 1988
    • Rambo III jako John J. Rambo
  • 1987
    • Over the Top jako Lincoln Hawk
  • 1986
    • Cobra jako Marion Cobra Cobretti
  • 1985
    • Rocky IV jako Rocky Balboa
    • Rambo II (Rambo: First Blood Part II) jako John J. Rambo
  • 1984
    • Rhinestone jako Nick Martinelli
  • 1983
    • Staying Alive jako
  • 1982
    • Rocky III jako Rocky Balboa
    • Rambo - Pierwsza krew (First Blood) jako John J. Rambo
  • 1981
    • Victory jako Robert Hatch
    • Nighthawks jako Deke DaSilva
  • 1979
    • Rocky II jako Rocky Balboa
  • 1978
    • Paradise Alley jako Cosmo Carboni
    • F.I.S.T jako Johnny D. Kovak
  • 1976
    • Rocky jako Rocky Balboa
    • Cannonball! jako Mafioso
  • 1975
    • Wyścig śmierci (Death Race 2000) jako Joe Viterbo
    • Kojak: My Brother, My Enemy jako Rick Daly
    • Police Story: The Cutting Edge jako Caddo
    • Farewell, My Lovely jako Jonnie
    • Mandingo jako
    • Capone jako Frank Nitti
    • The Prisoner of Second Avenue jako Youth in Park
  • 1974
    • Książęta z Flatbush (The Lord's of Flatbush) jako Stanley Rosiello
  • 1971
    • Klute jako mężczyzna tańczący w klubie (niewymieniony w czołówce)
    • Bananas jako chuligan w metrze (niewymieniony w czołówce)
  • 1970
    • No Place to Hide jako Jerry Savage
    • Lovers and Other Strangers jako
    • The Party at Kitty and Stud's jako Stud (tytuł reemisji: Italian Stallion)
źródło: wikipedia, licencja GNU FDL, autorzy