Szukaj znanych osób

Theresa Russell

Theresa Russell

Data urodzenia: 20 marca 1957 r.

Kategoria: Aktorki Modelki

Liczba wyświetleń: 3131
Ocena: brak ocen

Filmografia

  • Spiderman 3 (2007) jako Pani Marko
  • Chinaman's Chance (2006) jako Pani Williams
  • Empire Falls (2005, mini serial)
  • Wyczuć prawdę (Blind Injustice, 2005, TV) jako Joanna Bartlett
  • Live to Ride (2005) jako Frances
  • Pechowa skrzynka (The Box, 2003) kelnerka Marie Evans
  • Save It for Later (2003)
  • Miłość przychodzi powoli (Love Comes Softly, 2003, TV)
  • Projekt Viper (Project Viper/Project V.I.P.E.R., 2002) jako doktor Nancy Burnham
  • Passionada (2002) jako Lois Vargas
  • Teraz i na zawsze (Now & Forever, 2001) jako Dori Wilson
  • Fanatyk (The Believer, 2001) jako Lina Moebius
  • Dom następnych drzwi (The House Next Door, 2001) jako Helen Schmidt
  • Pająk (Earth vs. the Spider, TV, 2001) jako Trixie
  • Luckytown Blues (2000) jako Stella
  • Uciekinierka (Running Woman, 1998) jako Emily Russo
  • Dzikie żądze (Wild Things, 1998) jako Sandra Van Ryan
  • Propozycja (The Proposition, 1997) jako Katherine Morgan
  • Wróg publiczny (Public Enemies, 1996) jako Kate 'Ma' Barker
  • Once You Meet a Stranger (1996)
  • Jankes i rycerze okrągłego stołu (A Young Connecticut Yankee in King Arthur's Court, 1995) jako Morgan Le Fay
  • Groteska (The Grotesque, 1995) jako Lady Harriet Coal
  • Hotel Paradise (1995)
  • Zabójcza intryga (Trade Off, TV, 1995) jako Jackie Daniels
  • Lot Gołębicy (The Flight of the Dove, 1994) jako Alex Canis
  • Being Human (1993)
  • A Woman's Guide to Adultery (TV, 1993) jako Rose
  • Thicker Than Water (TV, 1993)
  • Kafka (1991) jako Gabriela
  • Być dziwką (Whore, 1991) jako Liz
  • Chłodne niebo (Cold Heaven, 1991) jako Marie Davenport
  • Odruch (Impulse, 1990) jako Lottie Mason
  • Dowód rzeczowy (Physical Evidence, 1989) jako Jenny Hudson
  • Track 29 (1988) jako Linda Henry
  • Czarna wdowa (Black Widow, 1987) jako Catharine
  • Aria (1987) jako Król Zog
  • Z przymrużeniem oka (Insignificance, 1985) jako aktorka
  • Ostrze brzytwy (The Razor's Edge, 1984) jako Sophie MacDonald
  • Eureka (1983)
  • Zmysłowa obsesja (Bad Timing, 1980) jako Milena Flaherty
  • Ambitna blondynka (Blind Ambition, 1979) jako Maureen Dean
  • Zwolnienie warunkowe (Straight Time, 1978) jako Jenny Mercer
  • Ostatni z wielkich (The Last Tycoon, 1976) jako Cecilia Brady
źródło: wikipedia, licencja GNU FDL, autorzy