Szukaj znanych osób

Tom Waits

Tom Waits

Data urodzenia: 07 grudnia 1949 r.

Kategoria: Aktorzy

Liczba wyświetleń: 2244
Ocena: brak ocen

Filmografia

  • 1978 debiut filmowy jako 'Mumbles' w filmie Paradise Alley.
  • 1980 współpracował z Francisem Fordem Coppolą nad ścieżką filmową do One From The Heart.
  • 1982 Soundtrack One From The Heart. Nominacja do Oskara za najlepszy temat muzyczny.
    • Rola spetryfikowanego człowieka na karnawale w The Stone Boy.
  • 1983 Buck Merrill w filmie The Outsiders.
    • Bennie w Rumble Fish.
  • 1984 Irving Stark w The Cotton Club.
  • 1986 główna rola Zacka w Poza prawem.
  • 1987 Rudy The Kraut w Chwastach, (Ironweed).
    • Al Silk w Candy Mountain.
  • 1989 'Punch & Judy Man' w Bearskin: An Urban Fairytale.
    • główna rola Kenny'ego w Cold Feet.
    • głos DJ-a radiowego w Mystery Train. Kompozytor muzyki do Sea of Love
  • 1990 rola w filmie The Two Jakes.
  • 1991 Wolf w At Play in the Fields of the Lord.
    • żebrak - weteran wojenny w filmie The Fisher King.
    • napisał temat do filmu Noc na Ziemi (z Kathleen Brennan).
    • Monte w Queens Logic.
  • 1992 kompozytor (z Kathleen Brennan) do filmu American Heart.
    • R.M. Renfield w Drakuli.
  • 1993 pojawił się w rozmowie z Iggy Popem w Coffee and Cigarettes: Somewhere In America.
    • Earl Piggott w Short Cuts.
  • 1996 kompozytor w soundtracku Przed egzekucją.
    • kompozytor w soundtracku Koniec przemocy.
  • 1999 Mystery Men rola drugoplanowa
  • 2004 kompozytor (z Kathleen Brennan) w soundtracku do Shrek 2
  • 2005 ksiądz-tułacz w filmie Domino
źródło: wikipedia, licencja GNU FDL, autorzy