Szukaj znanych osób

Viggo Mortensen

Viggo Mortensen

Data urodzenia: 20 października 1958 r.

Kategoria: Aktorzy

Liczba wyświetleń: 725
Ocena: brak ocen

Wybrana filmografia

  • 2006 Kapitan Alatriste (Alatriste)
  • 2005 A History of Violence
  • 2004 Hidalgo: Ocean ognia
  • 2003 Władca Pierścieni: Powrót króla (The Lord of the Rings: The Return of the King)
  • 2002 Władca Pierścieni: Dwie wieże (The Lord of the Rings: The Two Towers)
  • 2001 Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia (The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring)
  • 2000 28 dni (28 Days)
  • 1997 G.I. Jane
  • 1998 Morderstwo doskonałe (A Perfect Murder)
  • 1996 Portret damy (The Portrait of a Lady)
  • 1995 Karmazynowy przypływ (Crimson Tide)
  • 1993 Życie Carlita (Carlito's Way)
  • 1993 Rubin z Kairu (Ruby Cairo)
  • 1993 Ewangelia według Harry'ego (The Gospel According to Harry)
  • 1990 Młode strzelby II (Young Guns II)
  • 1990 Teksańska masakra piłą mechaniczną 3 (Leatherface: The Texas Chainsaw Massacre III)
  • 1985 Świadek (Witness)
źródło: wikipedia, licencja GNU FDL, autorzy