Szukaj znanych osób

Zoe Wanamaker

Kategoria: Aktorki

Liczba wyświetleń: 1077
Ocena: brak ocen

Filmografia

  • 2006 Johnny and the Bomb
  • 2005 Panna Marple: Morderstwo odbędzie się... (Marple: A Murder Is Announced)
  • 2004 Pięcioro dzieci i "coś" (Five Children and It)
  • 2001 The Dark
  • 2001 Harry Potter i Kamień Filozoficzny (Harry Potter and the Sorcerer's Stone)
  • 2001 Adrian Mole: The Cappuccino Years
  • 2000 Gormenghast
  • 2000 Moja rodzinka (My Family)
  • 1999 Elfy kontra skrzaty (The Magical Legend of the Leprechauns)
  • 1999 David Copperfield
  • 1998 Norman Ormal: A Very Political Turtle
  • 1997 Kochankowie sztormowego morza (Swept from the Sea)
  • 1997 Wilde
  • 1997 Taniec do muzyki czasu (A Dance to the Music of Time)
  • 1997 Henry V at Shakespeare's Globe
  • 1997 Creatures Fantastic
  • 1995 The English Wife
  • 1995 Widowing of Mrs. Holroyd
  • 1992 Shakespeare: The Animated Tales
  • 1992 Love Hurts
  • 1992 The Countess Alice
  • 1992 Memento Mori
  • 1992 The Blackheath Poisonings
  • 1991 Główny podejrzany (Prime Suspect)
  • 1990 Othello
  • 1989 Ball-Trap on the Cote Sauvage
  • 1988 The Raggedy Rawney
  • 1988 The Dog It Was That Died
  • 1987 Biedna mała bogata dziewczynka (Poor Little Rich Girl: The Barbara Hutton Story)
  • 1986 Paradise Postponed
  • 1985 Na krawędzi mroku (Edge of Darkness)
  • 1983 The Tragedy of Richard the Third
  • 1982 Baal
  • 1982 Inside the Third Reich
  • 1979 Tales of the Unexpected
  • 1978 The Devil's Crown
  • 1977 A Christmas Carol
  • 1974 Jennie: Lady Randolph Churchill
źródło: wikipedia, licencja GNU FDL, autorzy